Poligami

Perkataan ‘poligami’ ni sangat sensetif bukan?lagi-lagi dalam rumah tangga la..lelaki mana yang berani sebut poligami depan isterinya zaman sekarang ni..ye tak?ok,Ape yang korang faham pasal poligami ni?setakat kahwin lebih dari seorang aje? Mari kita sama-sama mengungkap maksud sebenar ‘POLIGAMI’.Dalam islam poligami di sunatkan bagi menambah umat islam dan zuriat.Asalkan lelaki itu boleh berlaku adil kepada semua isterinya.wow! mudah saje..kalau camni,semua lelaki pun boleh kahwin ramai kan? Tapi kebanyakan perempuan mana nak berkongsi suami, kecuali sesuatu alasan yang memaksanya untuk mengizinkan suaminya berkahwin lagi.kalau tak ade sebab tu jangan berangan la.langkah mayat saya dulu! itulah ayat yang biasa kita dengar dalam drama-drama melayu..atau mak bapak korang sendiri?Hehe..

Ape yang ‘best’ tentang poligami ni?selalu kita dengar yang mnyeramkan je..perempuan la,laki suke je..kan,kan?tadi sempat melepak kat web site ALLY,tengok undian ‘semua lelaki mahu berpoligami’ 52 undian mengatakan ‘ya’ 48 undian mengatakan ‘tidak’.dah terbuktikan kan?ok,ok..sekarang zieyn nak cakap yang best best je pasal poligami ni,yang selama ni jadi mimpi ngeri pada hampir semua wanita.Sebenarnya berkongsi suami ni tak de la teruk sangat..kenapa?

  1. Allah sayang,Rasul sayang sebab pengorbananan seorang isteri yang sanggup berkongsi kasih dengan orang lain.
  2. Menundukkan nafsu,mujahadah lawan nafsu
  3. boleh jadikan madu kita tu sebagai kawan,atau adek?Hehe
  4. keluarga besar,anak-anak pun ramai.Haha

Amacam? best x? Hehe

Advertisements

There are no comments on this post.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: