Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Apa ada pada botox?
April 18, 2009

botox-injection

Ape yang terlintas ketika pertama kali mendengar name botox?amende tue?jiran opah kau ke..Botox atau nama lain dari implan silikon utk wajah.teknologi yang agak merbahaya.botox kini sudah terkenal dengan kegunaan sebagai jalan pintas utk menjadi lebih cantik dan menegangkan mana-mana sudut yg nampak kendur atau kedut. (selanjutnya…)

Advertisements

ABPBH 2008
April 12, 2009

abpbh-08

Kehangatan Anugerah Bintang Popular Berita Harian kini menyerang kembali malam ini(12 april 2009)bertempat di’ Arena of Stars, Genting Highland,16 Katogeri yg akan dipertandingkan.

Malam nie,pukul 9:00 pm make sure korang dah terpacak kt depan tv,tv3 ok!~Hehe (selanjutnya…)

Lahir lagi zuriat El-Jaafarie
April 9, 2009

Kadang kala kite rase berbaloi jugak susah payah kite selama nie..bile orang yg hatinya keras menjadi lembut dan cube utk memahami kite..hanya kite yg perlu bersabar dan cube wujudkan situasi itu..ia xkan berlaku kalau kite sendiri  x mulakan dan biarkan ia terus berpanjangan..im happy now,rase mcm tenang je..

Anyway,ma stepmum bersalin 7 haribulan april haritu..Happy belated Birthday sayangku! Baby boy..berat 3.07 tembam la jgak..tp glap cket,x mcm abg n kakak die yg putih mlepak tue..ni brulah ikut muke mak..Haha,msok ni dah 15 org sibling kami..act,adek-bradek aku sje 6 org,ibu aku 6 gak,n mak yg ke-3 nie 3 org..Hehe,n 1 more thing ibu aku pn tngah pregnant skg,dah 2 bulan! t’kjut gak dnga,srentak beb!Haha,tahniah mak2Ku..

dsc00011

Alahai artis melayu sekarang..
Mac 31, 2009

Mentor musim ketiga

Mentor musim ketiga

‘Now everyone can fly’ itu trademark airasia,tapi aku nak bagi trademark baru ‘Now everyone can be artist’.aku,kau,dia sume boleh jadi artis! asalkan korang ade talent la,kalau xde pun muka yang ade2 tu boleh sgt la nk cube naseb dalam bidang hiburan nie..sekarang ni dah banyak program realiti tv yang menonjolkan bakat-bakat baru yang nak mencuburi bidang seni hiburan bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan.apekah ia hanya untuk melahirkan pelapis2 artis je? (selanjutnya…)

Poligami
Mac 30, 2009

Perkataan ‘poligami’ ni sangat sensetif bukan?lagi-lagi dalam rumah tangga la..lelaki mana yang berani sebut poligami depan isterinya zaman sekarang ni..ye tak?ok,Ape yang korang faham pasal poligami ni?setakat kahwin lebih dari seorang aje? Mari kita sama-sama mengungkap maksud sebenar ‘POLIGAMI’.Dalam islam poligami di sunatkan bagi menambah umat islam dan zuriat.Asalkan lelaki itu boleh berlaku adil kepada semua isterinya.wow! mudah saje..kalau camni,semua lelaki pun boleh kahwin ramai kan? Tapi kebanyakan perempuan mana nak berkongsi suami, kecuali sesuatu alasan yang memaksanya untuk mengizinkan suaminya berkahwin lagi.kalau tak ade sebab tu jangan berangan la.langkah mayat saya dulu! itulah ayat yang biasa kita dengar dalam drama-drama melayu..atau mak bapak korang sendiri?Hehe..

Ape yang ‘best’ tentang poligami ni?selalu kita dengar yang mnyeramkan je..perempuan la,laki suke je..kan,kan?tadi sempat melepak kat web site ALLY,tengok undian ‘semua lelaki mahu berpoligami’ 52 undian mengatakan ‘ya’ 48 undian mengatakan ‘tidak’.dah terbuktikan kan?ok,ok..sekarang zieyn nak cakap yang best best je pasal poligami ni,yang selama ni jadi mimpi ngeri pada hampir semua wanita.Sebenarnya berkongsi suami ni tak de la teruk sangat..kenapa?

  1. Allah sayang,Rasul sayang sebab pengorbananan seorang isteri yang sanggup berkongsi kasih dengan orang lain.
  2. Menundukkan nafsu,mujahadah lawan nafsu
  3. boleh jadikan madu kita tu sebagai kawan,atau adek?Hehe
  4. keluarga besar,anak-anak pun ramai.Haha

Amacam? best x? Hehe

zieynsoul kembali!
Mac 27, 2009

19948

zieynsoul bukanlah bertukar rumah sebenarnya,cuma ‘tambah’ rumah baru je.Setelah sebulan menghilang, kini aku kembali dengan ‘misi’ baru..apekah?x payah tau la.actually aku x menghilang ke mana pn selama nie..just bz di luar dunia cyber..ade banyak isu2 terbaru yg aku nk share kt korang yang sudi membace.ok setakat ni dulu nanti kita sambung lagi..:D

My first post
Februari 6, 2009

hi y’all..terima kasih sbab sudi bace blog zieyn..ni blog k-2,even blog yg p’tame tu x brape nk jadi..x aktif laa…Hehe,Anyway,InsyaAllah blog ni zieyn akan selalu update dan kongsikan ape yg terbaru kt y’all semua yg rajin membace di blog iniHehe..Keep and sentuh yer..:D